På bilden: Årets Kök 2016: Köket Tärna från Tibrokök.

Var med och rösta fram ÅRETS KÖK 2018

Nu är finalisterna utsedda i ÅRETS KÖK 2018 – Sveriges största kökstävling, arrangerad av oss på Bad&Kökguiden. Kika på bidragen och rösta på just DIN favorit!

Nu är det dags för omröstning i ÅRETS KÖK 2018Sveriges största årliga kökstävling, arrangerad av oss på Bad&Kökguiden. Bidragen har varit många och fina och vår jury har haft fullt upp att välja ut sina favoriter. Nu har vi utkristalliserat de värdiga finalisterna. Tio kök av hela olika slag, alla med något alldeles speciellt att komma med!

Hjälp oss nu att utse vinnaren bland dessa! Ta en titt på de fina bidragen här nedan, klicka på din favorit och fyll i dina uppgifter – när du röstar är du nämligen med i utlottningen av de fantastiska priser som du kan läsa om här nedan.

Prisutdelningen i Årets Kök sker som vanligt på Stora Scenen under Stockholm Furniture Fair i februari. Vinnaren presenteras också i ett stort reportage i årets sista nummer av Allt om Villor&Hus.


Hjälp oss nu att utse vinnaren!

Ta en titt på de fina bidragen här nedan, klicka på din favorit och fyll i dina uppgifter – när du röstar är du nämligen med och tävlar om de fantastiska priser som du kan läsa om här nedan.

PRISER: Konstglas i kristall från Målerås, Elektrisk röjsåg från Wolf Garten, Multiverktyg från Wolf Garten, Lim-produkter från Pattex, Lövblås från Oregon, Måleri-set från Anza, Lim-produkter från Loctite, Färg från Teknos.

Vi behöver ha din röst senast den 16 november. 

NO 1 – BALLINGSLÖV

I klassisk ek med sammetsmjuk yta


Tänk dig en hundra år gammal ek, med knotiga grenar och vacker krona. Det är vad det här köket är gjort av – köket Wood från Ballingslöv som är vår finalist no 1. Här återfinns en unik känsla av äkta trä fram på ett synnerligen spektakulärt vis, med en lekfull levande yta i balans med en klassisk exklusivitet med den stramt designade köksluckan. Lägg till den matta vitpigmenteringen och den till sammetsmjuka ytan så får du en helhet utöver det vanliga.

RÖSTA HÄR

 

NO 2 – KUNGSÄTER KÖK

Materialmix som ger magi


Köket Gårdshorn från halländska finsnickeriet Kungsäter Kök har allt du kan önska dig av ett kök. En stor köksö för matlagning och umgänge, vackra vitrinskåp, ett praktiskt beredningsskåp för specerier. Och så förvaring, förvaring och åter förvaring! De fina trägolven tillsammans med carraramarmorn på bänkskivorna och de rejäla beslagen skapar magi. En värdig finalist no 2!

RÖSTA HÄR

NO 3 – HAGAKÖKET

Lantkök med gammaldags charm


Tänk förr i världen, när köken byggdes på plats av snickaren i trakten och anpassades helt och hållet efter rummet. Exakt så är känslan i köket som är vår finalist no 3 – det grå köket från Hagaköket, fullt av gammaldags charm. De innanförliggande luckorna ”livar” med framkanten och lämnar stommen fullt synlig. Och den breda golvsockeln sätter prägeln. Precis som förr i tiden.

RÖSTA HÄR

NO 4 – TIBROKÖK

Perfekt planerat i utsökta material


Kulörerna som kombineras i det här köket heter Natt och Rök – två dova nyanser som skapar en perfekt kontrast mot det ljusa, hårdvaxoljade golvet. Köket heter Tärna och kommer från Tibrokök, och är inte bara snyggt utan också perfekt planerat för en liten yta. Bra arbetsytor, mycket förvaring, till och med sittplatser – och kvar är ändå ett luftigt rum. Detta är ett kök att umgås i.

RÖSTA HÄR

NO 5 – KVIK

Dansk designtradition som ger balans


Balans, umgänge, vila. Köket Prato från danska Kvik är ett minimalistiskt kök, utformat för att skapa en harmonisk känsla och skapa en balans i livet för familjen som bor här. En strålande idé, tyckte vår jury, som utsåg Prato till vår finalist no 5.

– Utgångspunkten var att skapa en köksmöbel som kombinerar funktion och möjligheten till återhämtning. Att arbeta med händerna i köket, laga mat, baka bröd eller diska är en naturlig paus från vårt uppkopplade liv, ett tillfälle då vi får möjlighet att reflektera över dagen och samtala med nära och kära, berättar man på Kvik.

RÖSTA HÄR

NO 6 – MARBODAL

Shaker i köket


Vilket vackert kök, inspirerat av den sparsmakade shakerstilen från1800-talets mitt! Köket är designat med både naturbetsad och svartbetsad ek, och den generösa köksön ger både gott om arbetsyta och utrymme för umgänge. Lägg märke till den för shakerstilen så karaktäristiska knoppbrädan som löper längs med väggarna – den ger mycket plats för redskap och kastruller.

RÖSTA HÄR

NO 7 – PUUSTELLI

Perfekt planerat


Havtorn, gråsten och vass… Det är en lugn och behaglig färgskala som möter oss i det här köket från finska Puustelli, perfekt planerat för liten yta och med inspiration från den nordiska naturen. Köket har tre basfärger – den vita luckan är slät, medan ekträet och den grå furun har en lätt strukturerad yta. Här står ergonomin och användarvänligheten tydligt i fokus. Vår finalist no 7 är ett kök som vi gärna tillbringar tid och umgås i.

RÖSTA HÄR

NO 8 – MÜLLER KÖK

Ett kök som sticker ut


Vår finalist no 8 kommer från tyska Müller Kök, som skapar designkök inom det absoluta premiumsegmentet. Och visst är det här köket något alldeles särskilt! Mattlackat i en diskret ton som drar åt olivgrönt, bänkskiva i carraramarmor och en ovanlig design som sticker ut. Definitivt ett kök som inte är som alla andras!

RÖSTA HÄR

NO 9 – HIMLEKÖK

Signerat av snickaren


På insidan av ett av köksskåpen står det prydligt ingraverat med lödpenna: Karl Janestad. Det är namnet på snickaren som handtillverkat det gröna köket med restaurangkänsla hemma hos Johan och Anne.

Vår finalist no 9 kommer från lilla finsnickeriet Himlekök som tillverkar en begränsad mängd kök per år. Det finns inga standardkök i sortimentet utan varje beställning skapas i snickeriet efter kundens önskemål. Själva hjärtat i verksamheten är de 12 möbelsnickarna som bygger kundernas inredning från början till slut, och varje köksprojekt har en huvudansvarig snickare. I Johan och Annes fall blev snickare Karl Janestad ansvarig för det nya köket.

RÖSTA HÄR

NO 10 – BULTHAUP

Tysk kvalitet in i minsta detalj


Vår finalist no 10 är ett elegant, modernistiskt och tidlöst kök från tyska Bulthaup – ett köksmärke som är känt för sin tyska ingenjörskonst och utsökta hantverk. Kollektionen heter B3 och har vägghängda skåp (vilken luftig, svävande känsla!), fronter i laminat och en väggpanel i läcker aluminium. Köksön och det kompletterande vägghängda sideboardet smälter ihop med helheten, i nyansen Gravel.

RÖSTA HÄR

RÖSTA PÅ DIN FAVORIT


Max 1 röst per person registreras.

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy.