Årets kök-finalister

Årets kök 2019

Här nedan finns samtliga kandidater för årets kök 2019 från tidskriften Köksextra.

New England från Claessonkök är kandidat nr 3 för Årets kök 2019 med en traditionell stil och rustik känsla. Enligt juryn för köket tankarna till slott och herrgårdar som samtidigt kombineras med modern stil.

Sensation från Noblessa är kandidat nr 2 för Årets kök 2019 och är ett kök som präglas av elegans och enkelhet. Juryn motiverar valet med att köket med sina smarta lösningar och enkla utforming har en tidlös design som oavsett tidsålder kommer att göra köket till hemmets mittpunkt.

Gårdshorn från Kungsäter Kök är kandidat nr 1 för Årets kök 2019 med sina generösa ytor och sin stora köksö. Juryn skriver att utformningen i form av färgvalen skapar ett kök som inger lugn både lugn och magi och som bjuder in till både sällskap och matlagning.

Årets kök 2018

Marbodal var vinnare av årets kök 2018 i tävlingen som anordnades av Bad & Kökguiden. Köket var framtaget med den medvetna människan i åtanke där köket designat med smarta funktionella lösningar där man lätt kommer åt vad man behöver. Ett kök designat för den rådande tidsandan med fokus på både förvaring, återvinning och minskat matsvinn.

Årets kök 2017

I Lifestyle worlds tävling om årets kök 2017 vann System 10 från Ballingslöv. Juryn motiverade beslutet med att kalla köket ett modernt arkitektoniskt koncept där köket hade en tydlig möbelkänsla som skapade en helhet i hemmet.

Exklusiv från Kungsäter kök vann årets kök 2017 från tävlingen Årets kök i Köksextra och var även årets kök i tävlingen från Bad & Kökguiden. Köket Exklusiv var ett stort kök och levererades med obehandlad yta där kunden själva fick sätta sin prägel. I det vinnande exemplet hade kunden valt ytbehandla köket för att få en vintagekänsla.