På bilden: Årets Hus 2016: Rörvikshus.

Var med och rösta fram ÅRETS HUS 2018

Nu är finalisterna utsedda i ÅRETS HUS 2018 – Sveriges största årliga hustävling, arrangerad av oss på Allt om Villor&Hus! Vi har fått många fina bidrag till årets tävling och vår jury har haft fullt upp att välja. Nu har vi utkristalliserat tio värdiga finalister som presenteras här. Hjälp oss nu att utse vinnaren bland dessa!

Varje år imponeras vi på Allt om Villor & Hus av alla nya, vackra hus som byggs i Sverige. Smarta planlösningar, miljövänliga material, snygga exteriörer och energieffektiva konstruktioner! Det här vill vi uppmärksamma med vår årliga tävling ÅRETS HUS, som nu arrangeras för sjunde året i rad. Intresset har varit stort inför årets tävling. Roligt att tävlingen växer och blir större! Vår jury har inte haft det lätt med att utse tio finalister bland alla fantastiska tävlingsbidrag, men nu är de till slut utsedda. Hoppas nu att just DU vill vara med och rösta på din favorit!

Vinnaren presenteras i ett stort reportage i årets sista nummer av Allt om Villor&Hus.


Hjälp oss nu att utse vinnaren!

Ta en titt på de fina bidragen här nedan, klicka på din favorit och fyll i dina uppgifter – när du röstar är du nämligen med och tävlar om de fantastiska priser som du kan läsa om här nedan.

PRISER: Konstglas i kristall från Målerås, Elektrisk röjsåg från Wolf Garten, Multiverktyg från Wolf Garten, Lim-produkter från Pattex, Lövblås från Oregon, Måleri-set från Anza, Lim-produkter från Loctite, Färg från Teknos.

Vi behöver ha din röst senast den 16 november. 

NO 1 – FISKARHEDENVILLAN

SPANSK INSPIRATION MED HOTELLKÄNSLA


Nej, du har inte kommit till spanska solkusten. Den här arkitektritade Fiskarhedenvillan med den stora poolen som skymtar mellan tallarna hittar du faktiskt så nära som i skånska Höllviken, där Carina och Patrik har skapat sin drömvilla för sig och sina två barn. Inspirationen kommer från den lite udda kombinationen av en spansk villa och ett alphotell – Carina arbetar nämligen med hotell och andra fastigheter, och ville återskapa en viss hotellkänsla i det nya huset.

Särskilt tydligt blir det på övervåningen som har känslan av ljus hotellsvit, med heltäckningsmatta och gardiner från tak till golv. Och förstås i parets sovrum, som har både minibar och kaffemaskin! Den pampiga villan har dessutom en rad smarta lösningar som ger sann vardagslyx. Det ”osynliga” tvättinkastet är fiffigt dolt i ett skåp. Badrumsdörren i glas frostas med ett knapptryck. Och kökskranen kan producera kolsyrat vatten. En värdig finalist!

RÖSTA HÄR

NO 2 – GÖTENEHUS

SPÄNNANDE ARKITEKTUR I FALURÖTT


Egen brygga vid sjön, sol hela dagen och därtill en ­spännande arkitektonisk form som trots sin moderna touch för tankarna till ett sjömagasin från förr. Vår finalist no 2 är ett riktigt drömhus!

På insidan har ägarna Katarina och Christer vågat göra färgstarka val som ger huset ett varmt och välkomnande intryck. Köksluckorna är i svart metallic, golvet i valnöt och väggkulörerna går i gråa och blåa nyanser. Mustigt, färgstarkt och läckert, dessutom med badrocksavstånd till vackra Vänern. Det kan inte bli så mycket bättre.

RÖSTA HÄR

NO 3 – HUDIKHUS

MED KÄRLEK TILL FJÄLLEN


Vår finalist no 3 är ett sådant där hus som får många fjäll- och naturälskare att både drömma och längta. ”Bara” 80 kvadratmeter stort, men perfekt planerat med fyra rymliga sovrum, två badrum (ett såklart med bastu, som sig bör i en fjällstuga) och ett rymligt loft med allrum.

De stora glaspartierna skapar härlig rymd och ljusinsläpp – vilken möjlighet att få en riktigt fantastisk vy över fjäll och skogar, på samma gång som gränserna mellan ute och inne suddas ut! Hjärtat i huset är det stora köket och sällskapsrummet med braskamin. Här är ett hus att bli lycklig i.

RÖSTA HÄR

NO 4 – KUUSAMO

FÄRGGLATT PÅ FINSKA


Vilken glädje och skaparlusta det här huset rymmer! Villan från finska Kuusamo är inte bara ett riktigt kvalitetshus, byggt i massivt timmer enligt finsk hantverkstradition. Det är också ett alldeles unikt hus på det sättet att ägarna verkligen har vågat bejaka sin kreativitet och kärlek till färg.

Redan på utsidan väcker den starka blå nyansen till liv och så även arkitekturen – det här är ingen villa för den som gillar ordet lagom. På insidan exploderar en färgkavalkad som gör dig lycklig ända in i själen, med färger i regnbågens alla kulörer. Dessutom är huset inrett med en säker hand, som skapat en smakfull och balanserad interiör.

RÖSTA HÄR

NO 5 – RÖRVIKSHUS

NEW ENGLAND VID HAVET


Luft, ljus och högt i tak. Det vackra huset från Rörvikshus som är vår finalist no 5 är i klassisk New England-stil. Huset ritades av arkitekt Anita Jonsson för ett par med ett stort umgänge – här är rymligt och det finns gott om plats för både övernattande gäster och egna hobbys. När Anita fick uppdraget att rita det vackra huset vid havet fick hon använda sin fantasi en hel del. Detaljplanen tillät nämligen bara mindre 1 ½-planshus med låg takfot, och inga takkupor.

Huset ritades som ett U, med två extra gavlar för ljus och utsikt, och gästrummen fick rymmas i en friggebod och ett attefallshus. Den öppna umgängesytan med kök och vardagsrum är husets hjärta. Själva vardagsrummet har öppet upp till nock och här tronar en ståtlig öppen spis. Övervåningen rymmer ett pampigt master bedroom med bedårande utsikt. Vilket paradis vid havet!

RÖSTA HÄR

NO 6 – VILLA VARM

PAMPIGT I KLASSISK STIL


Finalist no 6 är Villa Sunderbyn – Niklas och Hannas nybyggda vackra hus i klassisk stil som blev precis som de ville ha det, nämligen ett hus som alla ryms i och som skulle passa in i den gamla anrika gårdsmiljön på landet. Och vilket fint hus det blev! Ett riktigt ståtligt tvåplanshus med många umgängesytor, rymliga sovrum och härliga fönsterpartier.

– Vi ville också få en känsla av att utemiljön finns med inne. Vi ville se åkrarna och träden och på det sättet få naturen nära oss. Därför valde vi stora fönster och mycket fönster i söderläge, säger Niklas och Hanna.

RÖSTA HÄR

NO 7 – EKEFORSHUS

VÄLPLANERAT I MINSTA DETALJ


Mitt bland blåbärsris och tallar ligger familjen Odbys fantastiskt välplanerade enplanshus. Vilken oas! Här har familjen skapat sig ett riktigt drömhem med noga utvalda färger, nordisk design och vackra detaljer. Ett riktigt harmoniskt och stilrent hem att trivas i!

Utomhus är poolen familjens mest älskade plats, flitigt använd under den varma årstiden. Inomhus står istället köksön i centrum – den har blivit en naturlig samlingsplats i det stora köket som är ritat i öppen planlösning med matplats och vardagsrum. Kort sagt: Vår finalist no 7 är ett alldeles perfekt hem för en barnfamilj, välplanerat in i minsta detalj.

RÖSTA HÄR

NO 8 – MYRESJÖHUS

SVENSKAMERIKANSK STILMIX


Tänk dig ett hus med alla ingredienser från den svenska byggtraditionen. Men kryddat med de vackra snickeridetaljerna från den nordöstra kusten i USA, från husen i byarna i New England. Då får du vår finalist no 8 – Carina och Andreas fina hus Ängsö från Myresjöhus, i en specialversion skräddarsydd för familjen.

– Vi tittade på många traditionella hus men det var alltid något som saknades, berättar Carina. Sedan hittade vi Ängsö, och fick hjälp av arkitekt Jane Andersson med att rita om det traditionella funkishuset till en mer klassisk New England-villa.

RÖSTA HÄR

NO 9 – LAPPLIHUS

ETT EGENRITAT DRÖMHUS


Familjen som bor i det här drömhuset från finska Lappli-Hus ritade själva sitt nya hem, i modern stil med stora fönsterpartier och vackra snickeridetaljer. På insidan öppnar sig en ljus och härlig öppen planlösning, med kök, matplats och vardagsrum i ett enda, stort rum.

Det rymliga badrummet är pricken över i, med bastu och dubbla duschar.

RÖSTA HÄR

NO 10 – TRIVSELHUS

EN MODERN KLASSIKER


Charlotte och Jimmy föll direkt för vackra Villa Österlen från Trivselhus. En modern klassiker perfekt utformad för familjens önskemål, som imponerar med sin rymd och ljusflöde genom generösa fönster och takfönster. Detta klassiska vinkelhus erbjuder många möjligheter och en skyddad hörna på baksidan för uteplatsen, där familjen njuter av sitt spabad.

Offentlig och privat del är tydligt uppdelade, där kök och vardagsrum imponerar med både rymd och ljusflöde. En murad braskamin bildar en tydlig rumsavskiljare mellan matplats och vardagsrum. Den murspis familjen valt har glas åt både vardagsrum och matplats vilket blir ett vackert blickfång. Ögonen dras även gärna till det vackra fönsterpartiet som lyfter huset såväl inne som ute.

RÖSTA HÄR

RÖSTA PÅ DIN FAVORIT


Max 1 röst per person registreras.

Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy.