Årets hus-finalister

Här hittar du finalister för årets hus i olika tävlingar, från 2017 till i dag år 2020!

Årets hus 2019

I husextra nominerades sex olika hus för att tävla om årets hus 2019.

Villa Victoria från Ross Arkitektur var kandidat nr 6 och beskrevs som ett hus med herrgårdskaraktär byggt för den sociala och aktiva familjen. Villa Victoria har en klassisk entre med flyglar och symmetriska fönster, på insidan finns stora sällskapsytor och frikostiga gästrum.

Tryskär från Intressanta hus är kandidat nr 5 och är ett hus där man har suddat ut gränserna mellan ute och inne. På både ut- och insida har man valt att använda samma puts med betonggolv vilket gör att huset flyter in i omgivningen.

Hasselösund från Kungshus är kandidat nr 4 och är ett hus som kombinerat klassisk skärgårdsstil med moderna kvalitéer. Huset är byggt med en stor öppen planlösning som kombinerar vardagsrum, matplats och kök på över 60 kvadratmeter. Den öppna planlösningen är byggd i anslutning till den pittoreska uteplatsen.

Smart 159 från Myresjöhus är kandidat nr 3 och är ett hus som tagit inspiration från traditionella hus från den svenska kusten. Huset är ritat av Aleksandra Ohlson och använder ytor effektivt för att ge mycket hus till ett lägre pris. Huset har fem stora sovrum och stora sällskapsytor.

Timmernabben från Vimmerbyhus är kandidat nr 2 och är ett hus som med minimalistisk stil som kräver minimalt med underhåll och smälter in bra med omgivningen. Timmernabben är byggt med omsorg för detaljer och naturen och dess hjärta är köket som skapar samvaro med den sköna rymden och dess frikostiga ljusinsläpp.

Sunderbyn från Villa varm är kandidat nr 1 och är ett rymligt hus i klassisk stil. Huset är byggt i New England-stil och har två plan på en total invändig yta på 224 kvm. Villa varm passar bra in i den lantliga miljön bland de stora ängarna och från huset ser man både åkrar och träd. Huset har konstruerats med stora fönster vilket gör att utemiljön blir en del av insidan.

Årets hus 2018

Här nedan finns finalister från olika årets hus tävlingar år 2018.

Myresjöhus vann årets hus arrangerat av tidningen Allt om Villor och hus med sitt hus Ängsö i Lerum. Huset röstades fram av tidningens läsare och prisades för sin vackra klassiska stil som trähus utformad med svensk byggtradition.

Trivselhus Villa Österlen var ytterligare en finalist i Årets hus år 2018. Villa Österlen som enligt juryn var en modern klassiker perfekt utformad för familjens önskemål. I synnerhet var juryn imponerade av husets stora luftiga ytor och dess frikostiga fönster som gav ett generöst ljusinsläpp. Tryck här för att se alla bilder från huset.

Villa Sunderbyn var finalist med sitt pampiga tvåplanshus i klassisk New England-stil. Huset byggdes med målsättningen att få med utsidan även på insidan vilket realiserades med många stora fönster i söderläge som förutom att bjuda in utsidan även gav stora ljusinsläpp. Tryck här för att se bilder och läsa mer om huset.

Lifestyles finalister år 2017

Här nedan finns finalisterna för 2017-års omröstning.

NO1 – Vimmerby hus

Den första finalisten 2017 var Vimmerby hus och beskrevs som färgglatt och ombonat. Huset hade tagits fram i samarbete med Stefan Nilsson.

NO2 – Anebyhus

Den andra finalisten år 2017 var Anebyhus där köpare av huset hade möjlighet att skräddarsy och inreda badrummet personligt. Av juryn beskrevs kvalitén vara något utöver det vanliga.

NO3 – Eksjöhus

Husen från Eksjöhus beskrevs som klassisk stil vid havet. Sandra och Egon byggde tillsammans ett hus från Eksjöhus på en egen strandtomt. Juryn imponerades av huset och kallade det för ett riktigt drömhus!

NO4 – Fiskarhedenvillan

Fiskarhedenvillan var en pampig tvåplansvilla i New England-stil blandad med svensk snickartradition. På utsidan tog huset inspiration från nordöstra USA medan insidan tog en mer klassisk svensk design.

NO5 – Rörvikshus

Huset från Rörvikshus beskrevs som ett drömhus för de som älskar trähus från förra skelskiftet. Utsidan bestod av klassiska snickeridetaljer och en glasveranda med balkong.

Planlösningen bestod till skillnad från övriga hus av mindre rum istället för öppna ytor.

NO 6 – Villa varm

Villa varm var ett hus konstruerat i klassisk klantlig svensk stil med faluröd fasad och vita knutar. Ett korsformat hus på hela 200 kvm i en och en tre fjärdedels plan med hörhöjt väggliv.

NO 7 – Trivselhus

Erica och Hendrik lätt bygga sitt drömhem från Trivselhus högst upp med utsikt över havet i Västervik. Huset skapades helt från grunden utformat efter deras drömmar. Huset från Trivselhus var pampigt och modernt med putsad fasad, sköna solhörn och en pool.

NO8 – Kontio timmerhus

Det sista huset i listan var ett hus i timmer och glas med tydliga inspirationer från Finland. Huset var tillverkat på gammalt vis blandat med modern arkitektur.