På bilden: Årets Kök 2016: Köket Tärna från Tibrokök.

Var med och rösta fram ÅRETS KÖK 2017

Nu är finalisterna utsedda i ÅRETS KÖK 2017 – Sveriges årliga kökstävling, arrangerad av Bad&Kökguiden! Kika på bidragen och rösta på just DIN favorit.

Bidragen har varit många och fina och vår jury har haft fullt upp att välja ut sina favoriter. Nu har vi utkristalliserat de värdiga finalisterna som presenteras här nedan. Sex kök av hela olika slag, alla med något alldeles speciellt att komma med!

Hjälp oss nu att utse vinnaren bland dessa! Ta del av de fina bidragen här nedan och skicka in din röst. Vi behöver ha din röst senast den 1 december. I årets sista nummer av Bad&Kökguiden presenteras vinnaren i ett stort reportage och prisutdelningen sker som vanligt på Stora Scenen under Stockholm Furniture Fair i februari.

Röstningen är avslutad.

NO 1 – CLAESSONKÖK

Känsla av flydda tider


Vilket vackert kök! Det massiva träet och de många snickeridetaljerna minner om tider som flytt. Luckorna är försedda med ramar och är innanförliggande, precis som förr. Socklarna mot golvet är breda och rejäla. De grå granitskivan på arbetsbänkarna går upp lite i bakkant — en tidlös detalj!

Mitt på golvet står kökets hjärta: En rejäl köksö med både förvaringsdel och sittplatser. Trevligt för gästerna, och perfekt för familjesnabbluncher och frukostar. Det fina köket som är vår finalist no 1 kommer från snickeriet Claessonkök i lilla Avesta vid Dalälvens strand. Luckan heter Vika och är tillverkad i massiv ask som täcklaserats. Ombonat, ljust och väldigt inbjudande

RÖSTA HÄR

 

NO 2 – KUNGSÄTER KÖK

Magnifikt unikt


Köket Tolycke från halländska finsnickeriet Kungsäter Kök är ett fullständigt magnifikt kök, och därtill helt unikt i sitt slag med sina massiva stommar och gedigna hantverk. Varje detalj är genomtänkt och andas svensk kvalitet, inifrån och ut.

Dessutom är planlösningen något alldeles extra. Köket erbjuder stora arbetsytor och mycket förvaring med bland annat tre rejäla skafferiskåp. Den stora ytan har utnyttjats fullt ut och här finns egentligen inget mer att önska – köket är vackert att se på och optimalt att arbeta i. En värdig finalist no 2!

RÖSTA HÄR

NO 3 – PUUSTELLI

Som ljuv musik


Hemma hos musikerna Kristin och Tony, som bor i en vacker våning i Stockholms innerstad, spelas det inte bara mycket musik. Det lagas mycket mat också! Tony är nämligen väldigt matlagningsintresserad och det har hunnit bli många middagar lagade på den breda köksön som utgör kökets centrum. Det ljusgrå köket i gammaldags herrgårdsköksstil kommer från Puustelli och passar perfekt ihop med det klassiska svartochvitrutiga golvet. Vitrinskåpet med de smala spröjsen sätter pricken över i. Här har vi ett kök att trivas i!

RÖSTA HÄR

NO 4 – TIBROKÖK

Genomarbetat med modern touch


Det här vackra köket är lätt och luftigt och utan tvekan modernt. Men ändå ger detaljerna, som snickerierna i köksön och vitrinerna i överskåpen till exempel, en varm och ombonad känsla av förr i tiden. Köket kommer från Tibrokök, vars inredare har kombinerat spegelluckan Oxskär med släta askträluckan Valö och låtit måla de båda i nyanser som ligger helt rätt tiden: Mörka färgen Storm på Oxskär i köksön och den ljusare Gryning längs med väggarna. De snygga beslagen i läder sätter stilen. Pricken över i är det fina vitrinskåpet med handtag i skimrande guld. Vackert in i minsta detalj!

RÖSTA HÄR

NO 5 – VEDUM KÖK & BAD

Sober vardagsrumskänsla


”Ett sobert kök med exklusiva detaljer och skön vardagsrumskänsla”. Så beskriver Vedum Kök & Bad sitt nya, smått fantastiska och väldigt sociala kök, med luckan Liv i brunbetsad ek och vitrinskåp med gråtonat glas.

Vår finalist no 5 är ett kök som inte känns så ”köksigt” utan mer som en lounge, perfekt sammansmält till en enda helhet med vardagsrummet i öppen planlösning. Detaljer som lådor med LED-belysning och handtag i läder ger den där en exklusiva och gedigna känslan som vår jury föll för. Ett inbjudande rum, både att laga mat i och umgås med familj och vänner.

RÖSTA HÄR

NO 6 – BALLINGSLÖV

Som ett exklusivt umgängesrum


När Ballingslöv utvecklade sitt helt unika och alldeles nya kökssystem System 10 ville designgruppen skapa ett kök med tydlig möbelkänsla. De ville utveckla kökskonceptet för att skapa en helhet i hemmet, så att inredning och konstruktion kunde flätas samman på ett smakfullt och arkitektoniskt vis. Perfekt för öppna planlösningar med andra ord, där köket placeras i vardagsrummet!

Här är resultatet — ett nyskapande kök som är vår finalist no 6! Fokus ligger på utrymmet mellan luckorna, som lyfts genom 10 millimeter breda distanser.

— Genom att infoga smala distanser och frisidor skapas linjer och symmetrier. Till System 10 finns också tunna snickerier att använda, för att förlänga eller matcha och för att skapa en exklusiv och sammanhållen inredning, säger man på Ballingslöv.

RÖSTA HÄR

RÖSTA PÅ DIN FAVORIT


Max 1 röst per person registreras.

Röstningen är avslutad.